lauantai 25. helmikuuta 2012

Juustokakku

Nyt on sitten yksivuotiasta juhlittu. Taisi juhlakalulla jo kiintiö olla täynnä kun vähän kiukutteli. Vaan pienten nokosten jälkeen hymyjä jaettiin puolin ja toisin :) Ihania lahjoja tuli tälläkin kertaa ja erityisesti ilmapalloissa riitti ihmeteltävää. Tarjoilujen osalta päivän sukseen koki ensimmäinen tekemäni juustokakku, kas tässä ohje:

Pohja
200g digestivekeksejä
75g voita


Täyte
500g maitorahkaa
400g maustamatonta tuorejuustoa
1tl raastettua sitruunankuorta
1rkl sitruunamehua
2 1/2dl sokeria
1rkl vaniljasokeria
3/4 dl perunajauhoja
5 munaa
1 tlk (420/240g)persikkaa

Hienonna keksit ja sulata voi. Yhdistä keksijauhe ja sulatettu voi. Pohjusta leivinpaperilla 25cm pinnoitettu irtopohjavuoka. Voitelemvuoan reunat. Taputtele keksi-voiseos vuoan pohjalle ja reunoille n.3/4 korkeudelle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Yhdistä kulhossa kaikki täytteen ainekset persikoita lukuun ottamatta. Vatkaa seosta sähkövatkaimella n. 3 min, kunnes seos on tasaista ja kuohkeaa. Jaa persikanpuolikkaat pohjalle. Kaada täyte vuokaan. Paista 175 asteessa 25 min. Laske lämpö 150 asteeseen ja paista kypsäksi, 25-35 min. Jos pinta ruskistuu, peitä leivinpaperilla.

Anna kakun jäähtyä kylmäksi vuoassa. Irrota kylmä kakku varovasti vuoasta.

Hmm, taidanpa ottaa toisen palasen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti